+31 6-53 94 11 26

Kantelsimulator

Bevrijd jezelf uit een gekantelde auto.

Ervaar onze kantelsimulator, die 180 graden om de lengteas draait, oftewel de auto op zij kop. Met ondersteuning van onze instructeur (s) leer je op een veilige en snelle manier de auto te verlaten.

1 dag

Ervaren, Doen, In gesprek gaan, Bewustwording, Leren, Plezier, Fun, Glimlach, Serieuze boodschap. Kennis delen ervaring delen

Doelstelling inzet kantelsimulator.

Naast het leren om op een veilige manier uit een gekantelde auto te stappen, creëren we bewustwording om goed voorbereid de weg op gaan.

Deze publiekstrekker tijdens publieke evenementen, veiligheidsdagen of bedrijfsevenementen, draagt  bij aan het houden van kwalitatieve gesprekken met de doelgroep. De gesprekken gaan  over juiste gordelspanning en gordelhoogte, het op de juiste wijze vervoeren van kinderen, de aanwezigheid van veiligheidsmaterialen en overige veiligheidszaken. Onderstaand enkele impressie fotos van inzetten door het gehele land.

Verder zal tijdens de instructie aandacht besteed worden aan de volgende onderwerpen zoals:

  • doorsnijden van de veiligheidsgordel (met gebruik van de lifehammer)
  • werking van de gordelspanner en airbag
  • juiste zithouding en afstellen veiligheidsgordel
  • afstellen hoofdsteun op juiste hoogte

De afmeting van het frame waarin de kantelsimulator draait bedraagt 2 x 5 meter. (bxl)  De minimale (draai) hoogte bedraagt 2,5 meter.  De minimale werkruimte bedraagt  3,5 x 6 Meter.

Impressie van onze simulators

Foto's