Over ons

Buro Rij & Verkeersveiligheid wil mensen bewust maken dat verkeersveiligheid bij jezelf begint. Iedere leeftijd heeft zijn specifieke kenmerken in gedrag.  Kinderen moeten nog veel leren, jongeren gaan grenzen opzoeken in hun capaciteit en nemen risico’s, ouders hebben een voorbeeldfunctie naar hun kinderen en ouderen krijgen te maken met cognitieve en fysieke beperkingen. Leeftijdsspecifieke kenmerken en gedragingen die onbewust hun intrede doen.

Sinds september 1985 creëert  Buro RVV aandacht voor meer bewustwording in het verkeer. Vanaf 2017, na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij VeiligVerkeerNederland heb ik, Lesmond Prinsen, op de foto in het midden, Buro RVV voortgezet. We vragen aandacht voor wie jij bent en wat jij doet. Immers is niemand een uitzondering.  Door interactief en veelal persoonlijk met de doelgroep in gesprek te gaan zijn we overtuigd dat hierdoor meer bewustwording plaatsvindt. Op de vraag, of iedereen vriendelijker moet gaan deelnemen aan het verkeer, is onze antwoord “Ja”. Vriendelijk zijn naar een ander in het algemeen en specifiek in het verkeer zijn kost niets, maar die vriendelijkheid betaald zich in onze ogen uit in een positiever en een verkeersveiliger stukje Nederland.

Ons team bestaat uit

  • Ronald van der Lei (sinds 2017 )
  • Gerrald Brunsting (sinds 2018)
  • Patrick Mors (sinds 2018)
  • Yma Jongsma (sinds 2020)
  • Jet Winter ( sinds 2021)
  • Sander Hartogs (2021)

Missie

Automobilisten vriendelijker en dus veiliger aan het verkeer laten deelnemen.

Visie

Verkeersveilig gedrag is een bewuste keuze.

Strategie:

Snelheid, afleiding en alcohol zijn belangrijke veroorzakers van ongevallen. Buro RVV focust zich op de (toekomstige) automobilist en dat die bewust kiest voor veilig(er) rijgedrag. Veilig weggedrag is in onze ogen; smartphone vrij besturen van de auto, je houden aan de snelheidslimiet(en) en alcoholvrij rijden.  Deze drie pijlers zijn de inzet van onze rij-simulatoren. Door op maatgemaakte simulatie creëren we reflectie en bewustwording op het eigen rijgedrag aangaande snelheid, afleiding en alcohol.

Bewustwording vragen we ook als het gaat om goed voorbereid de weg op gaan. Onze kantelsimulator helpt mensen te ervaren hoe zichzelf te bevrijden uit een auto op zijn kop. Deze publiekstrekker draagt juist ook bij aan het houden van kwalitatieve gesprekken met de doelgroep over juiste gordelgebruik, het op de juiste wijze vervoeren van kinderen, de aanwezigheid van veiligheidsmaterialen en overige veiligheidszaken.

Onze programma's

bekijk